SISTA INLÄGGET FÖR I ÅR!

Nån som är spänd inför år 2010? Jag tycker mest det är förvirrande nu att man inte kan säga -09 utan måste säga 2010. Man kan ju inte säga år 10, låter som vi är födda på stenåldern..Har inte tänkt på att det ska bli ett nytt år än förrän nyss :P Ska nog hem till Fredrik ikväll :D Får se till att dricka ordentligt om man ska ut vid tolv slaget inatt! Det här lär ju bli mitt sista inlägg för i år! Hoppas att jag jobbat så pass bra i år att jag slipper betala tillbaka skatt då deklarationen kommer i vår!
 
GOTT NYTT ÅR ALLIHOPA! SE TILL ATT GÖRA ETT BRA NYÅRSLÖFTE NU ;)


ÄVENTYR PÅ IKEA

Jaha, nu ska jag berätta om vårat äventyr igår till Ikea i Uppsala. Själv ville jag åka till Stockholm men eftersom det är större i Uppsala så fick det bli dit. Ungarna och Helen var med och vi knatade runt på bygget och öste i grejer i våra kundvagnar. Efter allt meck och stoj med stora skåp och bänkskivor som skulle in i Helens bil bar vi iväg till donken. Eftersom Helens bildörr fryst fast vid hennes sida fick hon hoppa in på passagerarsidan :P haha. Bakluckan gick inte heller att öppna så jag stod och meckade med låsolja ;) Men gick inte bra. Sen köpte jag ett par små Uggs, jättesköna! På skopunkten då.. Väl på donken tog dom fel på Nathalies glass då hon skulle ha den nya kampanjglassen. Just då dyker en skock av folk upp och vi står i 5 m lånb kö. Jag tänkte inte stå i den kön för att dom gjort fel. Så jag trängde mig fram och sa att dom får ta och göra om :P Så snabbt gick det till slut.
 


Det roligaste jag skulle komma till var att när vi skulle åka tillbaka drog vi en sväng förbi IKEA igen! Helen kom av sig totalt och kom på att hon glömt att köpa ram, de hon kom till IKEA för att göra :P Så vi svängde i rondellen och Helen lägger sig i ytterfilen, då bilar tutar på na.. hon kan ju inte ligga där då kör ju folk in i oss ;) hahah jaja..Jag blundade bara och hoppades att vi skulle komma fram! Sen på hemvägen, då kommer Helen av sig totalt, vi andra också. Hon svänger på nåt knasigt vis mitt uppe i våra diskussioner vi hade till häger i rondellen och vi avbäjde mot ARLANDA! haha Ingen av oss märker nåt förrän efter 5 mil då vi kört en krokig väg i typ 45 min :P Så roligt att ingen av oss fyra fattar att vi kört fel! hahahah jag skrattade så mycket. Vi lyckades komma fram till UPPLANDS VÄSBY ;) SÅ KAN DET GÅ!!
 Inte nog med det skulle vi bära upp alla grejer i Helens kåk. Och fy fan va tungt det va! Vi skrattade dessutom samtidigt så inte var det lätt att bära upp skiten ;)




VARNING FÖR TÅRAR


ELTON JOHN


BUTTERFLY FLY AWAY


BÖRJAR BLI SJUK

OJ vad klockan tickar på. Tror att jag kommer bli dunderförkyld, känns så. Har ju sovit bra dom senaste nätterna men drömt konstigt, mått illa och haft nysningar konstant...Jerry har precis åkt till hans morsa..Han och Jimmy skulle lana nu när hon inte är hemma. Jag sitter här i min ensamhet och har precis slängt in pommes i ugnen ;) mm! Ska bli mums med lite bea också :D Jobbade hela dagen idag och ska köra på hela dan imorn med. Jag och Helen ska til Ikea på onsdag och handla lite! Ska bli skoj. Kanske hinner med att svänga förbi Täby också på lite mellandags shopping? Nu ska jag kolla på Into the blue, riktigt grym film ;)


MTV

Ligger och tänker, bara tänker.. Har inte så mycket att säga, mest förvirrad över allt.. Tiden går så snabbt och saker bara händer. Jag såg nyss på ett jättebra program på MTV, en 16 åring som blev gravid men valde att adoptera barnet. Man fick följa med hela resan från de att hon var gravid i 17:e veckan till adoptionens slut. Riktigt rörande faktiskt. Hade planerat att se på massa andra saker på tv:n. Bland annat DRÖMKÅKEN. Men som sagt, jag fastnade framför det här programmet. Deras föräldrar var idioter och stöttade ingen av dom, inte ens när hon fött ungen.. Han som blev farsa till ungen sa att han inte ville att hans dotter skulle växa upp utan det hon förtjänar, i ett hem där allt som hon behövde inte ens fanns, vilket jag tyckte lät väldigt bra och klokt sagt av en 16 åring :P Men det tyckte inte hans föräldrar, de påstod att ungen bara behöver kärlek, så är det ju inte..Man ska ju kunna ta hand om ungen också.

MTV Shows

VÄNT PÅ DYGNET

Är det bara jag som är snurrig under julen? Har lagt mig kl 4 inatt som var och vaknade halv tre idag :P Känns ju helt knas. Var på teatern med Fredrik och gänget igår! Var kul, dock har jag ont i fötterna nu :/ Hade på mig ett par snygga pjuck för första gången igår så känns lite halvdant med fötterna idag. Har bara degat hela dagen, kollat på bra filmer nu på tv:n när det är annandag jul. Matte fyller år idag, Grattis till honom!

Har som vanligt haft sjuka drömmar. Orkar inte ens förklara. Skulle gömma mig för nån.. vem vet ja inte, nån konstig varlese som inte ens finns på denna jorden. Lag mig under marken och sprang iväg men blev hittad och någon kom ikapp mig. De va lite läskigt..
Är jättesugen på falukorv och makaroner, men kanske ska ta och svänga förbi affärn och handla lite makronisar! Ligger bara här och nyser..



GUL JUL ÖNSKAR GULAN

Nån som haft roligt på julafton? Fått nåt fint? Majoriteten av min släkt är väl redan utomlands. Jag var hos Jerrys mamma med Jerry. Fick massa fina paket :) Bland annat ljus, filtar, sköna strumpor och lite köksgrejer så jag kan göra lussebullar nu med en bakmaskin ;)
Har gått och lagt mig typ 23 varje dag nu så är inte lika trött. Vaknade vid 10 idag och kunde inte sova. Har sånna konstiga drömmar...Drömde nåt om att jag va utomlands och höll på att bränna mig, sen drog ja på solskyddsfaktor 50 så vart de bra. Jag va med Sofie och Magnus och Lina och vi bodde nånstans ute i skogen i nåt ruckel där vi va tvugna att ta bilen till stranden. Sen kom jag hem, träffade på folk jag inte träffat på jättelänge.. Det var Helens gamla hus helt plötsligt, jag var typ barnvakt till massa barn och sminkade ungarna jättebruna. Sen frågade nån vuxen ifall han kunde ösa på olja så ungen blir brun i solen.. haha och ja tänkte, jösses...Ungen kommer ju att bränna sig. Men jag sa nåt i stil med att visst de går bra bara du öser på med solkräm först.. Sen hade vi en toalett mitt på uppfarten.. Drömmar e knasiga!

Nu ska jag möta morsan snart, hon ska komma till Norrtälje innan jag börjar jobba. Vi ska ta en julfika :D


GALNA JULSHOPPARE

Julkaos på stan! Eller vad säger ni? Folk skiter i att bilar åker förbi...dom tränger sig på och kör före ändå :P Jag var nere på stan idag och handlade iallfall en julklapp! Kanske hittar ett par stycken på mellandgasrean sen! Va fan, måste man alltid ge på julafton exakt, de är ju efter julafton allt blir 50 % billigare liksom!
Jobbat igår och idag, hjälpte Anett med hennes bil igår då hon kört fast i en snövall utanför Helens kåk. Hur hon lyckades sikta in sig på just en stor snöhög vet ja inte hur det gick till, men jag och Helen fick dirigera och putta, svänga, gasa och bromsa för att komma loss. En grannkärring klagade på att bilen alltid står där och jag sa åt na att bli lapplisa..ja menar så kan hon ju göra nåt åt saken istället för att sitta och tjura i fönstret hemma på alla bilar som står utanför.. Hon får väl skaffa sig en villa ute i snökaoset på landet så ska hon få se vad ensamhet är :P Eller vad tycker ni?

Imorn ska jag iallfall jobba heeeela dan! Jag var ju borta en dag från jobbet, om inte två så måste ta igen detta :) Var nyss och köpte ett lass med filmer på Willys :D Lika bra att ösa på..Var en sväng förbi föreningen och frågade ang vårat element som je funkar. Bra att trycka på start knappen liksom :P BILJETTERNA TILL MOBERGS VAR SLUT! Så jag tror vi skiter it, ja som tog ledigt o allt. Ingen som vill sälja två?


RUSSIN

Mina händer är russin. Har precis städat hela kåken, det lilla som går att göra. Har diskat och dammsugit. Ska kolla på Blood Diamond ikväll, någon mer som ska se den? Den är ju grymt bra! Kollar på Anna Ankas jul just nu, haha ja har inte tyckt att hon vart så speciell. Men, eftersom hon har en jäkla skånska och rätt skön och bestämd i stilen vad hon tycker och skojar om så är det värt att se. Hon har riktigt konstiga ordval... Jösses kvinnan.


TVÄTTSTUGA PÅ JULAFTON

Ja då var tvättstugan bokad! Den 24e på julafton! Det tyckte jag passade bra, sådär under kalle anka! Inte en jäkel som bokat på den dagen haha :P Jag glömde ju tiden jag hade igår, klant som jag är som ändå jobbar. Skulle boka om..

Igår drog jag hem till Fredrik och förfesta med han och Joel, sen kom Johan förbi en sväng. Vi drog till Mobergs typ runt 1 på natten då efter jag ringt taxi och sagt att jag hette "Märta Olofsson". Vi ringde båda taxibolagen och bokade men eftersom den ena var 15 min väntetid på så tog vi självklart den andra. Sen när jag skulle ringa och avboka den andra taxibilen så presenterade jag mig som Märta Olofsson och sa att vi måste tyvär avboka för att vi fått annat transportmedel :P Vi hade så kul åt det där. Ja skrattade till och med när ja pratade med taxi kärringen, kunde inte hålla mig. Ja det var ett tag sen ja hade så kul. Nu har jag dansat så jag fått ont i musklerna på smalbenen. Nån jäkel hällde bersa på mig igår här. Faan man blir ju tokig. Inte de roligaste att stinka bärs liksom :O Tyvärr var det bara Joel som stod för bilderna på hans mobil, de hamnar väl så småningom på Facebook så får vi skåda. 

Var nyss och handlade med Jerry och hans morsa på Flygis. Hon hittade en prydnadstomte, rätt stor, dock var skalln itu. Haha stackars tomten åkt på däng så huvudet lossnat ;)

Nu har jag vunnit en klänning på tradera för 37 spänn!! Får se om det är nåt att ha?!


JUSTE! VANN 50 SPÄNN PÅ TRISS JAG OCH JERRY TVÅ GGR PÅ RAKEN! DE NI ;)


MALENA ANDERSSON

Har sett det här klippet flera gånger. Tycker att det är så kul när Robin har klätt ut sig och kör en rackare på gitarren ;)


BEGRAVNINGEN

Nu har ja inte skrivit på ett bra tag, har inte riktigt orkat heller. Jobbade idag ett par timmar och har fått så mycket eksem på mina händer för att jag tvättar dom stup i ett och det svider så förbannat! Smörjde nyss in dom med nivea kräm och händerna är alldeles röd prickiga nu. Ser snart ut som en salami korv. Är ledig imorn så jag vet inte ifall det blir något skoj ikväll. Fredrik och jag pratade om att gå ut men vi får väl se hur vi gör.

Var på Börjes begravning igår. Hoppas ingen tar illa upp att jag lägger in bilder här. Tragiskt och lite jobbigt att se alla så ledsna.. Man blir fylld av sorg själv.. Vet inte ens hur det känns att förlora någon som står en så nära. Det måste vara hemskt. Det var jättefint iallfall. Mycket blommor och det märktes att han var omtyckt då så många kom dit. Gick och lag mig efter jag kom hem ett par timmar och sov, jätteskönt. Ska nog ta en tupplur nu med.. Här kommer ett par fina bilder jag tog igår.
 







ASHLEY


JÄTTEBRA LÅT!


FLERA DECIMETER SNÖ

Vilken snöig dag hörrni! Jag har arbetat och stått och frysit i luckan samt sprungit ut med mc donalds påsar.. Satt med Emma på donken och käkade lite efter att jag slutat och sen drog vi iväg till skokanonen där Emma hittade Uggs, riktigt snygga och varma och sköna! Ska nog skaffa ett par jag också. Vill ha ett par skor som håller värmen. Man fryser ju så fort man knatar ut i mina skor ja har nu. Även fast jag har rätt bra skor. Får kanske spraya dom igen så de inte läcker in.

Imorn blir det Börjes begravning :( Fick ledigt från jobbet, tur det. Så det kanske inte blir en sån glad dag imorn. Ska nog ta det lugnt i helgen som kommer eftersom jag ska jobba på lördag morgon.


"KÖR DÅ!"

Jobb, disk och mat! Inte mer än så ;) Jo, en sölig jäkel på vägen som körde 20 km/h när jag var på väg till jobbet, kom aldrig fram kändes de som. Sen på hemvägen stod en bil där de håller på att göra om vägen, den hade väl fått soppa torsk eller nåt. Å de va en jäkla kö bakom :P Ingen kom förbi...jösses.. Slänger in en reklamsnutt från ICA!


VIRRBOLL

Fick för mig att jag skulle börja jobba vid 10 imorse. Men nej då, haha de va ju inte förrän fyra i eftermiddag! Snacka om virrig! De va ju samma grej här för nån vecka sen då jag glömde nycklarna i dörren och glömde stänga av spisplattan som stod på hela natten. Glömde ta mina mediciner under 4 dagar så snacka om förvirrad människa jag måste va!

Ska försöka komma upp i skaplig tid nu och hinna göra mig iordning och städa lite innan ja kilar till jobbet. Som sagt väldigt skönt att ha det gjort. Måste ta och höra av mig till Helen också de va ju typ en vecka sen man snacka med na. Emma ringde för en halvtimme sen, jag va typ vaken men hade fortfarande den där rösten " AAa hallå?!" när jag svarade ;P Får väl se om hon ringer snart igen! Va tvungen att tända ett par ljus för att höja värmen lite, om de nu fungerade..


DEN HÄR MÅSTE NI SE!


SJÄLVPORTRÄTT

Inte exakt likadan som på bilden men rätt coolt ändå! Eller? Haha de är ju skolfotot sen jag gick i 6:an. Ser lite tjockare ut på bilden än vad jag va och kanske lite neger brun?! Thailänningar kanske inte vet om att vi skandinavier är bleka.haha.. (Tavlan är alltså målad, om de nu mot förmodan var nån som inte fattade det :P)


SÅG INTE ETT SKIT

Vad har alla pysslat med idag i denna skyhöga snöstorm som varit? Jag mådde jätteilla imorse så var tvungen att ringa till jobbet för att säga att ja inte kommer. Det blev bättre efter ett par timmar, jag gick och lag mig. Sen åkte jag och mamma hem till Pim, pappas tjej för att gå igenom massa papper och sånt. Vi hittade lite småsaker, foton och sånt. En stor tavla som Pim och pappa hade bett någon måla av mig från ett foto för typ 10 år sen när dom var i thailand. Jag fick den, häftigt att se, jag som alltid ville ha ett självporträtt! Men kanske inte när jag gick i sexan :P Får väl göra ett nytt om ett tag.
Hämtade massa ljusstakar och ljus grejer hemma hos morsan jag hade där. Har blivit jättemysigt här hemma nu med ljusen som brinner och luktar gott ;D

Det var knappt att jag kom hem för att min vindrutetorkare på min sida gick sönder i all hast när jag körde på E18. Jag tänkte gud vad ska ja göra, jag ser ju inget! :O Jag körde in mot Åkersberga hållet och svängde lite varstans och trodde att det skulle komma någonstans jag kunde stanna och kolla vad som va problemet. Men jag kom ut på en lika stor väg igen och fick brumma igenom där ytterliggare 15 min. Så min hemresa bestod av att sitta och kika på passagerarsidans fönster haha ;) Har lite ont i ryggen nu.. Jag undrar hur det blir imorn bitti när jag ska til jobbet och inte kommer se ett skit..




WWW.PAINT.NET

Ligger och tänker, är trött i kroppen men känner inte för att sova. Har laddat ner ett bild program jag hade förut innan min dator pajjade. www.paint.net . Har för mig att det var rätt enkelt att förstå och komma igång! Sen fanns det några coola effekter också!


MOLLY

Denna låten får mig att rysa. Kan lyssna på den hur många gånger som helst!


CAROLINE COSTA

Denna unga kvinna sjunger som en gud! Hittade den av en slump när ja kikade på youtube.


SVENSKA HJÄLTAR

Del blev lite jobb idag, två extra timmar. Det är alltid bra med lite extra som jag brukar säga!
Någon som såg SVENSKA HÄJLTAR-GALAN? Det var riktigt bra! Man blir ju så glad och alldeles till sig när man ser andra människor hjälpa till på alla sätt och vis! Har ätit korv och makaroner med Jerry till middag :D

Imorn blir det upp tidigt och jobba, sen ska jag och morsan iväg till min pappas gamla lägenhet och leta efter papper och massa sånt..Ingen vet ju vart han hade sånna saker, definitivt inte jag. Men det kanske blir ett måste, för min egen skull. Jobbigt att bara gå in dit och veta att han har bott där får mig att känna en konstig känsla.. Att jag helt plötsligt ska dit nu när han har dött. Har aldrig vart där förut. Har ju inte sett människan sen minst 13 år tillbaka typ. Jo, för två månader sen då han kom in på jobbet men det var allt. Då hälsade vi ju inte ens.

Jag åkte och köpte massa ljus på Åhléns och Ö&B med Angelica idag! Blev inspirerad av Helen när hon hade köpt så det bar iväg. Skönt att ha lite ljus så här i vintermörkret! Dock för grymt skönt att de är snö :)

 


DRÖMMAR

haha! Jag satt igår kväll och läste igenom mina tidigare inlägg, dock inte alla men ett par. Vad kul det är att läsa lite gamla grejer ibland! Även fast man inte kommer ihåg nu vad man skrev så är det som att läsa någon annans inlägg med samma humor ;P

Har sovit ut idag. Jätteskönt. Hade nån konstig dröm om att jag köpt en fleece tröja över 1000 spänn och att det låg extra knappar i min kundkorg. Det stod på ett kvitto jag fått att jag betalat så mycket. Jag var på väg till kassan och fråga varför jag köpt den eller om det var att jag ville lämna tillbaks den. Hm, ja konstigt de här med drömmar. Har haft ett par sånna på senaste tiden, kommer oftast ihåg dom och har alltid en speciell känsla i kroppen när jag vaknar. Känner ni samma? Nån som drömt nåt konstigt?





ERIK GRÖNWALL 2007

Hans audition för två år sen! Hur i helsike åkte han ut är frågan? :O


ERIK GRÖNWALL

Nu hittade jag äntligen Higher - låten som nån lagt ut på youtube utan massa applåder! :P haha är det bara jag som tycker han är grym?


SKANSEN

En sån kall dag! Har tittat på både björnar, järvar och vargar ;) Emma kusin fick till ett par konstiga ord, lät rätt skoj, kan inte riktigt få till det själv då hon tyckte att alla djuren va så söta :P Vi kollade lucia tåg i nån gammal kyrka där på skansen. Va duktiga dom va att få till de där olika stämmorna! Nu har jag äntligen kommit hem. Vi blev alla bjudna på mat av mormor och morfar på Restaurang Cypern som ligger på Vallhallavägen, nån som vart där? Jättegott, kanske tog lite tid men va fan. Fick en fin sjal av mormor också!

Tog bussen hem och det va en drös med folk som skulle hem så här sent. Man kan ju undra vad alla har gjort. Vad har alla gjort för kul i helgen? Nån som vågar dela med sig? ;) Som ni ser har jag inte haft kameran med mig, eller jo idag, men batterierna var slut, typiskt :/ Hade tänkt fota BISONOXARNA! haaha, fula dom är. Ser fasen ut som Odjuret i disney filmen! Är han en Bisonoxe?! NÅN SOM VET?
"En tjur och två oxar"..


MELVIN SOM POLIS

Sitter i bilen med Carina och Matte på väg till Stockholm. Tråkigt väder.. Satte på mig ljusa byxor och svart tröja så inte så roligt det heller. Jag är så trött!! Helt otroligt vad trött man kan vara. Hann inte äta frukost heller för att det blev en sån stress. Sen har ja inte några pengar på mobilen heller så kan inte ringa nån jäkel, ja tänkte att ja skulle ta med mig datorn så jag kunde fylla på via internet men glömde såklart dosan till kortet man måste ha :P Vi ska se på lucia och gå på julmarknad. Får se om det blir roligt. Vid halv sex skulle vi äta på restaurang och sen ta bussen hem på det...

Emma kom förbi med Melvin igår. Han hittade såklart min nya polis outfit direkt och provade den!



FÖR EN BÄTTRE HÄLSA

Hittade en bra länk till bättre hälsa och välmående nyss! Någon hade
tipsat om den här sidan på
www.stylesearch.se
 

 

"Utan bantning eller situps!


Har du ångest inför baddräktssäsongen?

Små förändringar i vardagen kan minska ditt midjemått.

Här är 18 tips och 3 enkla övningar som ger dig plattare mage snabbt!

1. Ät & drick LÅNGSAMT

Lägg märke till matens färg, form, doft, smak. Du njuter mer och övar upp förmågan att känna när du är mätt.

Häll inte i dig vätska. Du sväljer mycket luft som bildar gaser.

2. Tugga MATEN noga

Du blir mätt på mindre, får färre gaser som sväller magen, matsmältningen fungerar bättre.

3. Drick vatten!

Helst 6–10 glas vatten om dagen. Vatten är väsentligt för alla kroppens processer, inte minst matsmältningen.

Smaksätt med lime/citron om du tycker att vanligt vatten är trist.

Dra ner på läsk och sprit, som är som snask: många kalorier, ringa näringsvärde!

4. Ät mindre men oftare

Runt 5 mindre mål per dag är bättre istället för 3 stora. Då hålls förbränning och energi på en jämn nivå.

Risken för att du småäter minskar.

QÌ´1; Cirka 3 timmar mellan målen är en bra tumregel.

5. Minska portionerna

Ett knep är att byta ut standardtallriken på 26 cm mot en som är 22 cm. Då krymper portionerna med cirka 20 procent.6. Ät tillräckligt med protein

Du blir mättare av protein än av fett eller kolhydrater vilket gör att du frossar mindre.

Satsa på cirka 100 g smalt kött/150 g fisk vid huvudmålen.

7. Sätt fart på magen!

Väck kroppen med 2 glas vatten före frukost.

Pressa en halv citron i det ena. Citron stimulerar magsafterna och får fart på matsmältningen.

8. Ät en fiberrik frukost

En fiberrik frukost kickstartar din förbränning!

Fibrer håller igång tarmarna och gör att kroppen absorberar kolhydrater långsammare.

Du får bättre matsmältning, mer energi och längre mättnadskänsla!

En skål med flingor som innehåller MINST 6g fibrer per 100Ì´1;g är ett bra försvar mot wienerbröd till förmiddagsfikat! Gröt är ett annat fiberrikt val.

9. Gör mackan smalare

Välj fullkornsbröd hellre än vitt. Håller dig mätt!

Är mackan mellanmål? Ta bara en brödskiva. Är det lunch? Ta två skivor.

Se upp med smöret! Ett tunt lager räcker för att framhäva smaken. Byt ut ost mot något smalare: rökt kalkon eller kyckling, bönor och sallad…

10. Ha nyttiga snacks nära

Frukt innehåller ett socker som kan lindra ditt sötsug men även, liksom grönsaker, mättande fibrer. Med sunda mellanmål framför näsan minskar risken för att du äter chips och andra kaloririka snacks.

Ställ ut frukt och bär i en fin skål eller korg. Skär upp älsklingsgrönsakerna i stavar, ät som mellanmål under dagen. Cocktailtomater är också praktiskt.

11.Se upp för socker

Forskning tyder på att kolhydrater som snabbt höjer ditt blodsocker kraftigt stimulerar din insulinproduktion, en signal till kroppen att lagra fett runt mage, lår, höfter... Exempel: godis, bullar, potatis, pasta, vitt bröd...

Socker kan även ge dig gaser. Detsamma gäller artificiella sötningsmedel.

12. Rensa kroppen

Ett enkelt sätt att rensa kroppen från gifter som orsakar ballongmage är, enligt den indiska ayurveda-filosofin, att smutta på hett vatten. Enligt den indiska hälsofilosofin slappnar tarmarna av så att slagg lättare "spolas ur" kroppen.

Tips: Häll upp kokat vatten i en termos. Ta några klunkar då och då, helst var 30:e minut under hela dagen.

13. Hjälp magen på traven

Förstoppning kan göra det väsentligt svårare att få upp byxgylfen. Sätt fart på magen med linfrö som är en fiberskatt! 3 matskedar krossade/malda frön i frukostyoghurten, lunchsalladen eller soppan är ett enkelt, billigt sätt hålla magen i trim.

QÌ´1; Du kan också testa psylliumpulver (finns hos hälsokosten), som görs på plantagoväxten.

Obs! Drick mycket vatten till!

14. Gå dig lättare

Raska promenader är lågintensiv träning där du arbetar vid ungefär 60–70 procent av din maxpuls. En perfekt takt för fettförbränning och bättre kondition!

Gå inte fortare än att du kan prata obehindrat. Då arbetar du vid cirka 60–70 procent av din förmåga.

Går du raskt i 45 minuter 4 gånger i veckan kan du tappa 7 kilo på ett år. Utan att äta mindre.

Går du med stavar ökar din energiförbrukning med upp till 55 procent.

Går du med viktmanschetter på armar/ben eller med 2–4 kilo böcker i en ryggsäck ökar din kalorikonsumtion 5–15 procent. Obs! Även skaderisken ökar. Bär inte mer än du orkar!

15. Skippa hissen

Ta trapporna! Vardagsmotion bidrar mycket mer än man kan tro till att minska midjemåtten.

16. Koppla av

Är du ofta stressad? Varning: stressen kan göra dig tjock! Stress sätter fart på hormonet kortisol, vilket meddelar kroppen att "det är dags att samla fett för svåra tider". Stressvikten sätter sig ofta runt buken.

Bra anti-stress-tips:

Andas! Avslappnad bukandning ger större lugn, mer syre och kraft än grund andning från bröstet. I österländska kulturer hävdar man att djupa andetag ger dig syre nog att helt smälta maten. Det håller dig slank.

Sov sött! Sömnbrist har samma negativa effekt som stress: kroppens system jobbar sämre. Inte minst matsmältningen!

17. Sträck på dig

Du andas djupare och ser betydligt slankare ut!

18. Bannlys bantning!

Många har förstört sin förbränning genom att hoppa på bantningsflugor. Visst går du ner, men du går i regel upp igen lika fort.

Amerikansk forskning visar dessutom att du går ner lättare när du satsar på att äta mer frukt, grönt och fibrer i stället för att nitiskt räkna kalorier.

 


SNÖ

SNÖ! Äntligen! ;) Har längtat efter det, hatar den där hösten som är alldeles grå och tråkig. Nån mer som vill ha vinter? Har jobbat ett par timmar idag då det var invigning av vår nya ombyggnad. Fick måla lite ungar en stund också! Skönt att kunna sitta en stund när det är stressigt. Nu sitter jag hemma och lyssnar på musik. Har precis diskat och städat lite. Tände lite ljus så det blir myskänsla inne när det är så mörkt ute. Nån som vet nån bra affär där dom har doftljus? Har vart på ÖB, Flygfyren och lite småställen. Men har inte hittat så mycket. Ikväll blir det nog lugnt eftersom jag ska till Sthlm imorn, träffa släkten och åka till skansen. Sen skulle vi käka på nåt ställe.

VAD VAR DET JAG SA?

Ja, va va de vi sa om vem som skulle vinna? Ja du Helen, Calle sjöng ju den där vinnarlåten kasst! Tur att det va Erik som vann, annars hade jag nog slutat kolla på idol de framkommande åren! Här kommer vinnarlåten fast kanske i lite kass kvalitè. Han gör det här riktigt bra!


IDOL LÅTEN HIGHER

FICK EN JÄKLA RYSNING NYSS! FAN VILKEN GRYM KILLE ERIK ÄR! DÄR SATT DEN SÄGER JAG BARA!


IDOL

Hur många kollar på idol just nu? Jag iallfall ;) Vilken bra låt som dom gjort till vinnarlåt! Jösses, detta är så spännande. Jag såklart hejar på söta Erik! Vem vill ni ska vinna?? Vi får se, de lär ju ta ett tag innan man får veta hur resans gång kommer att sluta. Satt och tittade på Ensam Hemma när jag kom på att fan nu är ju klockan kvart över åtta! Hur kunde jag glömma att Idol hade börjat haha ;P

Idag har jag jobbat 5 timmar typ och åkte hem till Helen på en kaffe och en Beck film. Svängde sen förbi och slösade lite pengar på ett överkast  på Rusta! Riktigt snyggt! Helen har ett likadant ;) Sen lyckades jag köpa en film som jag redan har haha! Smart va... Jag har blivit lite förvirrad på senaste tiden. Glömde nycklarna i låset i dörren utanför lägenheten inatt haha. Sen har ja glömt att stänga av plattan en natt för 2 veckor sen ungefär. Det är ingen annan som börjar närma sig pensionen eller det scenila sträcket?


PURE SHORES


PRECIS SOM ROMEO


9 TIMMAR

Idag har det blivit en hel del jobb. 9 timmar! Känns skönt efteråt att ha gjort det. Ibland har jag bara så roligt åt folk. Inget illa menat men idag kom det in en person som ville beställa en meny. Jag sa att det skulle dröja 2,5 min om det gick bra att vänta, han sa då: "Vilken service" lite nedstämmande mot mig liksom. Sen frågade jag om han ville ha pommesen samtidigt och det ville han. Så jag ställde fram en mugg på brickan och sa att han fick hämta drickan i matsalen då vi precis har fått ut en läskmaskin dit. Då sa han bara: " Jaha så jag ska bara stå och vänta, ska jag behöva hämta drickan själv? Bara så nedlåtande mot mig som han kunde. Typ som att söka sig efter nåt att klaga på. Aa, har inte ens nån förklaring på det hela.  Som att jag skulle springa ut och fylla på läsken till honom när det är kö bakom?! haha! Tyckte mest att jag ville dela med mig det till alla ;D


EXTRAJOBB

Har jobbat hela dagen! Blev lite extra arbete på både det ena och det andra jobbet. Gick bra och ska upp om ett par timmar igen och jobba. Det är ju bra med lite extra pengar nu vid den här tiden när man inte har så mycket att göra på dagarna. Idag har jag kört på från halv tio på morgonen till halv elva på kvällen. Visserligen var jag ju ledig 1,5 timme innan nästa jobb men det tar ju tid att åka bil också.
Nu ska jag och Jerry käka pizza innan vi sover. Har jätteont i benen och halsen. Kanske börjar bli sjuk? Nån annan som åkt på nåt?


CONFESSIONS OF A BROKEN HEART


DÖR MAN SÅ GÖR MAN

Vilken dag. Har ont i huvudet, har knappt käkat nåt alls idag. Var inne i stan på möte på begravningsbyrån och bestämde vad för kista, blommor, musik osv det skulle vara, mötte min brorsa Björn för första gången och min pappas sambo. Det blev mycket känslor på samma gång. Vet inte om jag va mest arg eller vad jag kände. Allting är bara så konstigt.. Man vet aldrig när någon kommer dö eller vem som kommer att göra det. Det bara händer..



EN SVART ROS

Detta är ju helt otroligt. Då Helens pappa har dött precis, hur troligt är det då att min pappa också dör? Tydligen gick han bort i torsdags.Fick reda på det imorse. Jag vet inte vad ja ska säga mer än att allt känns så konstigt nu när alla går och dör bara sådär.Är detta meningen? Jag kan inte säga att jag direkt saknar honom men börjar tänka på allt jobbigt nu när han är borta och vi ska åka till begravningsbyrån imorn. Allt kom så plötsligt. Ingen kanske förstår vad jag pratar om.. Jag ville bara visa och tala om för honom vem jag blivit pga allt som har hänt igenom åren. Hur stark jag egentligen är som jag inte var då. Allt jag inte kunde säga till om, vad jag tyckte för att jag då inte hade någon talan. Nu är jag inte den personen längre och jag ville på något sätt berätta att jag nu har egna krafter och kan stå på egna ben. Hade velat höra en förlåtelse fast jag ändå inte kunde acceptera den. Känna att jag inte var den svagaste och kunna visa ilska. Varför känner jag inte den där saknaden fast jag ändå är ledsen?



VECKOREVYN

Var på Flygfyren för nån timma sen. Var tvungen att köpa toapapper för det var slut, igen! Tänk att papper går åt så förbaskat? Köpte Veckorevyn till mig själv så jag kunde ha nåt att läsa när jag kom hem. Gick rätt fort att bläddra igenom. Det enda jag kom att tänka på var det här med Paradise Hotel och Mammas pojkar som det tjötas om så mycket. Tänk att jag kunde valt att vara med när jag fick erbjudanden om dom men kände att tiden inte var rätt. Sen jobbade jag ju också. Var det meningen att jag skulle tacka nej till båda eller skulla jag tackat ja? De första tackade jag nej till, va de meningen att ja skulle ta de andra då? Man undrar ju hur livet skulle sett ut om man hade hoppat på tåget! Frågan är ju ifall man valde rätt eller om jag bara är feg? Hm. Skulle vart roligt att provat nåt liknande. Det kanske kommer fler chanser! Nu ska jag snart se på trean då det är en bra film med Will Smith, "Jakten på lycka"..



MOBERGS 5/12

Jahapp, hur mår alla idag? haha ;) Mår ganska bra själv. Drack inte speciellt mycket igår så jag har inte skallebank som tur är. Jerry däremot som köpte champange och grejjer har kanske lite ont i huvudet ;) Så klockrent att han skakade hela flaskan ute på dansgolvet så folk blev irreterade när de fick massa champagne på sig, hah ja tyckte bara att det va roligt!! Självklart var Sofie med! Hade inte blivit nå skoj utan henne!





VINTERMÖRKER

Är det bara jag som känner mig otroligt nere? Fy vad jag hatar det här. Ska ju gå ut idag och allt. Fick plötsligt ingen lust alls. Men jag får försöka att sätta igång med lite saker så kanske jag blir på hugget! Antingen är det mörkret eller bara en deppig dag. Får se hur det blir, om de blir en bra kväll :) Sofie kommer över ikväll och käkar lite tacos med oss innan vi går ut! ska bli skoj! Nu måste jag ta till och städa lite här, de ser förjävligt ut! Heypa


VAD ÄR DET MED SVENSKAR OCH TÅLAMOD?

HELG IGEN! Äntligen, att få vara lite ledig på en helg sådär. Inte för att jag gör så mycket mer annorlunda saker då men ändå. Kanske man ska ta och åka lite skridskor?! Ska snart på möte på jobbet, har jobbat redan tidigare idag så ska snart tillbaks. Va nere på stan och köpte lite småsaker och följde med Jerry och hans mamma till djuraffären. Egentligen skulle jag ut och parta ikväll men det får bli imorn istället! Så nu ska jag åter ta mig till att bärja städa igen på en fredag ;) Så jag har det gjort. Kanske det kommer se förjävligt ut på söndag igen då vi lär få städa en gång till :P

Måste berätta en grej från dagen som gått..Jag körde in på parkeringen inne vid stan, typ dressman och de där. Då fick jag precis  turen till en parkeringsplats och kör in fort som fan men hamnade snett med bilen. Med en hel hög av bilar efter mig fick ja ju ta och skynda på lite. Jag tänkte, ja kan ju inte stå så snett så det blir till att backa och parkera om. Då står folk och tutar och blinkar in där jag har parkerat! haha, ja jösses, lugna ner er liksom ;D Jag ska inte åka satt ja och skrek för mig själv " KÖR DÅ!" haha svenskar e ju som huliganer! Själv är jag finsk och dom är ännu värre, tro mig ;)


UPPDATERING

Nu har jag hållt på med bloggen i typ två timmar och provat det mesta. Så kom jag fram till det här. Vad tycker ni? Kanske om jag får inspiration till att göra om den en gång till så blir det väl av om ett tag ;) Men det får se ut så här så länge. Nu börjar jag jobba om typ 10 timmar så ska få i mig lite sömn!

God natt!


ETT BIOBESÖK

Ett värt besök på biografen kan jag säga. Ville dela med mig med en trailer av filmen 2012 så att alla som inte hunnit se de på bio ännu ser till att göra det! Den är grym och spännande och gör att du inte undrar vad klockan blivit förrän du kommer ut i verkligheten ;)


KLÄM IN LITE KOMMENTARER NU FOLKET!

Som ni ser så håller jag på att uppdatera lite nya bilder och så på bloggen. Men är inte färdig ännu på långa vägar. Eftersom inget tyckt till nu så får det bli lite som det blir.. Tycker att ni kan klämma in ett par rader och skriva till mig vad ni tycker ;) Iallfall säga hej så jag får veta vilka av er som läser! Det är ju inte bara för min egen del som ja skriver liksom.

Gick upp tidigt för att kika in på tradera så att jag inte missade mina auktioner jag hade spanat in ;) Vann ett par stycken idag, så den här dagen kändes som en bra dag! Har jobbat ett par timmar, blev lite stress men gick bra ändå. Jag ska ju på möte imorn på jobbet, jag som för en gångs skull tänkte dra ut och tänkte, ja har ju hela dagen på mig eftersom ja slutar vid två. Men jag trodde jag jobbade kväll eftersom mötet var lagt då, men icke.. fasen också, jag får göra mig iordning innan jag går tillbaks till jobbet helt enkelt så att jag hinner!

Här är några av mina kap hittils idag ;) Lite bad & lite oskyldigt! Bra blandning va? :D
 






MORSAN OCH BÄNKEN


Original Video - More videos at TinyPic

HELEN OCH LÅSSMEDEN

Det blev ett par timmar på jobbet och en timme på skridskobanan idag igen! Tog med Nathalie och Bella denna gången ;) Lite roligare att åka med nån..Nu har jag kommit hem, var och fikade med Helen och Natta och eftersom Helen blev utelåst från sin bil och fick ringa en låssmed som fick komma på uttryckning och fixa det. Jag och Nathalie blev väntandes på Flygis i typ en timme innan hon kom :P haha.. De lär väl gå på ett par lakan att fixa låset..Känner att jag har lite benvärk efter 1 timme på isen. Fattar inte människorna som kör runt i timmar på isen utan att få köttsår :O




BJÖRN GUSTSAVSSON


DU HAR JU HELA HELGEN PÅ DIG

Denna gamla sköna reklam får vi ju inte glömma ;)


SKRIDSKOÅKNING

Jahapp, idag blev det skridskoåkning! Då jag investerade i ett par skridskor igår var jag ju tvungen att inviga dom idag :D Blev Bambi på hal is alltså. Det var ju ett par år sen jag stod på ett par sånna där ;) Som tur var va de bara jag och Jerry där, så jag slapp skämmas alltför mkt ;P Jo, de va en liten tjej som mest grinade hela tiden för att hon ramlade och tränande människor på andra sidan vägen (friskis), men sen va de bara jag helt ensam på hela isbanan ;)
 



Här kommer en liten video då jag försöker visa min duktighet på skrillorna ;) Snacka om stel!


RSS 2.0